1. Wat zijn de gevaren van duimzuigen?

Allereerst: duimzuigen is volledig normaal. Sterker nog: 80% van de baby’s doet het. Vaak beginnen ze al met duimzuigen in de baarmoeder. Het laat kinderen zich kalm, veilig en vertrouwd voelen.

Duimen is alleen niet zonder negatief effect. In de beginfasen zie je vaak al gekloofde lipjes, gebarsten huid, eelt en rode geïnfecteerde nagels. De meeste kinderen ondervinden enkel deze kleine effecten van het duimzuigen en krijgen rond hun tweede de neiging om te stoppen.

Het is aangetoond dat duimzuigen afgeleerd moet worden tijdens de kleuterjaren, omdat het anders grotere nadelen met zich meebrengt, zoals:

  • Minder goede spraakontwikkeling
  • Scheve tanden, als er geduimd wordt terwijl de nieuwe, blijvende tanden komen.
  • Scheve kaken: de zachte kaken van het kind maken een speciaal plekje voor de duim als er te vaak en te hard aan de duim gezogen wordt.

Bronnen: Blakemore, C. & Jennett, S. (2001) “The Oxford Companion to the Body.” Oxford University Press, London; Hardyment, C. (1983). “Dream babies. Three centuries of good advice on child care.” Harper and Row, New York.

2. Wat zit er in het DrThumb-doosje?
  • Eén DrThumb halter;
  • Twee verstelbare bandjes;
  • Een handig bakje;
  • Gebruiksaanwijzing.
3. Past DrThumb op beide duimen?
Ja. DrThumb is ontwikkeld zodat deze op zowel de linker- als de rechterhand past.
4. Heb ik voor iedere duim een aparte DrThumb nodig?
Als uw kind voornamelijk op één bepaalde duim zuigt, heeft ons onderzoek uitgewezen dat het erg onwaarschijnlijk is dat uw kind na het aantrekken van de halter op de andere duim gaat zuigen.
Als uw kind geen voorkeursduim heeft, en graag op beide duimen zuigt, dan moet u overwegen om twee DrThumbs aan te schaffen. U krijgt dan een korting op uw bestelling.
5. Welke maat moet ik hebben?
Als u niet zeker weet welke maat uw kind moet hebben, kunt u de diameter van de duim opmeten met een meetlint. De exacte afmetingen van DrThumb kunt u [HIER] vinden.
Let er wel op dat de duim aan de bovenkant enigszins mag uitsteken, dit veranderd niet het effect van DrThumb, zolang de zijkanten van de halter de duim maar raken.
Bent u er na het opmeten van de duim er nog steeds niet uit, dan raden we altijd aan om de grotere maat te kiezen.
6. Mijn kind kan DrThumb losmaken! Wat moet ik doen?
Als uw kind onverhoopt uit DrThumb weet te komen, zijn er een aantal aanpassingen mogelijk die er voor zorgen dat DrThumb strakker om de hand zit.
Allereerst kan het bandje strakker of losser worden gemaakt bij het gespje.
De belangrijkste aanpassing zit aan de voorkant van DrThumb [PLAATJE].
De voorkant heeft twee lusjes waar het bandje doorheen kan. Maak het bandje los, en haal het bandje door het bovenste lusje, zoals op de afbeelding is afgebeeld. Dit zou moeten helpen om DrThumb goed om de duim te houden.
In de [VIDEO] worden andere aanpassingen uitgelegd, zodat uw kind een veilige en comfortabele DrThumb om de duim heeft!
7. Hoe kunnen jullie 92% succes claimen?
Naast alle positieve feedback die wij dagelijks ontvangen, is DrThumb onderworpen aan een klinische studie De uitslagen kunt u hier [LINK] lezen.