Duimen

Duimt uw kind en ziet u dit liever stoppen? Dan bent u bij Dr.Thumb aan het goede adres. Dr Thumb is hét middel om op een kindvriendelijke manier je kind binnen een maand te laten stoppen met duimen. DrThumb is gemaakt van siliconen materiaal waardoor het kind geen hinder ondervind tijdens het spelen en bewegen. Studies hebben aangetoond dat maar liefst 92% van de kinderen op deze manier stopt met duimzuigen.

2 formaten: klein en groot

 Binnen een maand duimen afleren
 Voorkom gezondheidsproblemen
 Kindvriendelijk product 

BUTTON

Meer informatie over het afleren van duimen

Duimen afleren is erg moeilijk, althans zonder hulpmiddelen. Het is wel erg belangrijk om dat op tijd te doen, anders kan het blijvende gevolgen hebben voor het gebit of het gehemelte. Duimen is een natuurlijk verschijnsel bij veel baby’s. In de eerste fase is duimen helemaal niet erg. De beste preventie is om de pasgeborene een speen te geven zodra hij of zij op de duim of vingers begint te zuigen. Verkeerd en te vaak gebruik maken van een speen is ook niet goed maar de speen kan makkelijker worden afgepakt omdat hij nou eenmaal niet aan het lichaam van het kind vastzit.[/grid_item]

Duimen afleren met DrThumb

Duimen afleren is erg gemakkelijk met DrThumb

[/grid_row]

Meestal leert het kind het duimen af voordat de vierde verjaardag bereikt wordt. Door de gewenning kan het echter wel moeilijk zijn om het kind het duimen in een latere fase te laten afleren. Bij het kind dat nog steeds duimt of zuigt als de eerste tanden doorbreken kunnen tanden scheef gaan staan en kan het gehemelte vervormen. Het blijven duimen kan dus negatieve gevolgen hebben en het afleren is dus nodig voor de gezondheid van uw kind.

Communicatie is belangrijk bij het afleren. Het praten met kinderen over het duimen is een goede methode. Het is van belang dat het kind ook zelf wil stoppen met duimen. Mocht dit niet het geval zijn dan heeft druk oefenen vaak een averechts effect. Probeer het gewoon later nog eens. Toon begrip en ontmoedig de gewoonte voorzichtig. Een reminder zoals een pleister op de duim kan daarbij helpen. Hierbij kan uitgelegd worden dat duimen niet goed is voor zijn mond. Daarnaast kunnen er afspraken gemaakt worden. Echter is het zo vroeg mogelijk ingrijpen het beste.

Het is vrij belangrijk dat het kind niet meer duimt als de permanente tanden doorkomen
Hou bij hoe lang uw kind niet meer duimt (bijvoorbeeld met een mooie grafiek) en geef eventueel cadeautjes, zoals bijvoorbeeld een stuiver of dubbeltje per dag dat niet geduimd wordt.
Het geven van complimentjes als het kind niet duimt werkt beter dan boos worden als het kind wel duimt. Nadat het kind overdag niet meer duimt kan de gewoonte s nachts worden afgeleerd door een handschoen of een sokje over de duim te doen. Neem echter steeds één stap tegelijk en probeer niet alles in één keer af te leren. Het is vrij belangrijk dat het kind niet meer duimt als de permanente tanden doorkomen (dus zo rond het zesde levensjaar).

DrThumb helpt duimen afleren

Kinderen vinden duimen fijn omdat het er een vacuüm ontstaat. DrThumb zorgt met haar product voor een natuurlijke oplossing. Door het aanbrengen van het product ontstaan er kleine ruimtes tussen de duim van uw kind en DrThumb waardoor er geen vacuüm meer ontstaat. De drang zal op deze manier binnen een maand verdwijnen. DrThumb bestaat in twee formaten; voor kinderen van 12 tot 36 maanden en voor kinderen van 3 tot 7 jaar.


Over duimen:
1. Duimzuigen afleren – gewoonte 2. Gevaren van duimen > 3. Duimen afleren > 4. Stoppen met duimen